Kelana Jaya Rumahku

"Abang Zu dah pindah rumah ke?" tanya Zek melalui talian
"Dah. Baru minggu ni pindah barang, Zek macam mana? dah jumpe rumah ke?" ujar aku pula.
"Belum lagi ... tengah cari lagi dengan kawan Zek ni" jawab Zek.
"Worst case Zek join abg Zu je la" ujar aku kembali.
"Kasi seminggu lagi la..nanti apa-apa Zek konfirmkan"

Minggu yang sudah penulis sudah pun berpindah rumah. Sengaja mencari haluan baru. Mungkin masuk minggu yang berikutnya adik penulis , Zek akan turut sama berpindah ke sini. Zek sebenarnya mengikuti pengajian di ITTAR. Memandangkan KUB menggabungkan UNITAR dan ITTAR, Kampus ITTAR telah berpindah ke UNITAR Kelana Jaya. Turut terlibat ialah adik penulis, Zek. Semestar baru ini Zek telah berulang alik dari Bandar Baru Sentul ke Kelana Jaya. Kesian bila dilihat beliau berulang alik ke Kelana Jaya sedangkan beliau sepatutnya menumpukan perhatian terhadap pelajarannya. Jadi penulis cuba untuk berpindah ke Kelana Jaya dengan harapan lebih dekat dengan Zek , mungkin juga Zek boleh turut tinggal bersama penulis.

Rumah sewa penulis yang baru diduduki sebenarnya sebuah rumah teres 2 tingkat.Housemate yang lain teleh tinggal disini kira-kira 3 tahun yang lalu. Sudah agak lama penulis tinggal di rumah apartment. Jadi tinggal di rumah "atas tanah" mungkin sedikit kelainan dirasai. Jiran mungkin antara perkaranya. Dulu jiran tak berapa dikenali, tapi penulis belum berkesempatan berkenalan dengan jiran. Bukan apa , mereka yang tinggal di rumah ini pun tak berapa mengenali jiran. Harap-harap nanti ada peluang bersua bertegur dengan jiran.InsyaAllah. Satu lagi yang penulis rasa agak berlainan ialah nyamuk. Apartment dulu tinggal ditingkat atas, nyamuk tak hinggap pun di badan penulis. Berbeza di sini.Nyamuk memang ada.Ubatnya nyamuk sentiasa di pasang. Takut malaria.

Harap penulis dapat merasai kemanisan tinggal disini sama seperti 7-9-8 Bukit OUG.Terima Kasih buat housemate OUG yang penulis rasa amat bertimbang rasa dan tak banyak kerenah. Terima kasih lagi.

2 comments:

Anonymous said...

wah adun.. selamat menjalani kehidupan dirumah baru.. aku turut sama bersedeh atas pemergian kau dari OUG, walaupun tak duduk serumah la kan.. hehe

-elly-

Adun Karamba said...

elly kat OUG ada cik ponti